Pengalaman menyusu

Boleh tak saya nak tahu pengalaman² mommy² yang direct bf sampai anak berusia 2 tahun. Dan macam mna dari segi emosi ada bagi kesan tak ?

1 Balas

kalau saya bf anak sampai umur 2 tahun..tak dinafikan anak sy mmg manja sgt..x tau la sbb anak 1st ke ape..dari segi emosi tu mcm cepat penat jugak la sbb kdg2 mlm sebelum anak tidur pun dia nak susu dulu . nak wean off yang paling mencabar sekali..sebab hati kena kental dgr anak nangis tak boleh tidur kalau tak menyusu