NAK TANYA SOALAN

Boleh tak pregnant 6 weeks nak mkn megi? Sebab yg lain saya takleh makan. Alahan. Makan confirm muntah. Kecuali megi asam laksa jaa. Atau ada apa2 tips. #pleasehelp #firstmom

24 Balas

Boleh je puan. Saya makan sampai third trimester. Tapi takdela kerap. Kalau puan teringin, makan je okay. Makan dalam kuantiti sederhana

ada jugak geng ye rupanya.. sy 10w.. sy pulak hirup kuah je.. megi jamah 2 3 mulut.. sejenis tekak hanya boleh terima kuah masam2 je..

7mo ago

sis boleh try apple hijau jugak utk kunyah time tekak rasa tak selesa.. sy dlm fridge mmg takkan putus apple hijau n limau nipis.. setiap kali mkn, mesti akn tmbah limau nipis..

nk ilang alahan try mkn epal merah/limau in shaa Allah ok xrs nk muntal mahupun mual sbb sy buat mcmtula hahahah

7mo ago

most welcome sis

kalau boleh buang air rendaman pertama maggi tu then letak air baru utk kuah supaya lilin2 maggi tu kita tk makan sekali

bole je tp jgn sllu . sy makan mggie kari tiap bln masa awal pregnant smpai laa berslin . alhamdulillah baby sihat .

7mo ago

Alhamdulillah. thank you ..

kurangkan perencah . letak sayur sawi telur atau ayam. supaya ada jgk protien untuk baby.. ada makan asid folik tak ..

Saya masak mee Maggi dulu dan buang air pertama sebab ada ‘wax’. Selepas tu Guna air baru Dan bubuh perencah.

Mse sy mngndung ank no 2 , maggi dan buah epal je blh mkn . Mggi sekping tu sy potong 4 🤭 bt alas perut je .

boleh sis. saya haritu ayah mertua buat maggi tumis siap letak sayur, telur, seafood lagi bagi saya makan haha

boleh makan tapi xboleh selalu. sebab msg tinggi. awak kena try and error utk setiap mknn.

7mo ago

buah kekacang semua digalakkan