MOMMY DEMAM

Boleh tak mommy bagi bby 3 bulan breastfeeding kalau mommy demam/tak sihat/flu/batuk ?

10 Balas

Bole menyusukan mcm biasa. Tapi nk lg selamat pakai la face mask masa nk susukan tu..sbb msa bwa baby cucuk 3 bln baru2 ni, saya mmg tgh batuk & selesema..nurse suruh pakai mask bukan la spnjg masa tp masa menyusukan tu je..and kerap cuci tangan sblm pgg baby..

Boleh & lg baik. Waktu ibu xsihat antibody akn jd lebih kuat. Secara xlgsung baby pun dpt antibody tu semasa menyusu.

Kalau cium bby? Tkda effect apa²?

Boleh puan.. tiada masalah.. ☺️

Boleh ibu...huhu

boleh

Boleh sis.

Boleh ja..

Boleh sis

boleh