Tak minum susu

Boleh tak kalau kita tk minum susu tapi minum horlick? Dan makan buah contoh macam buah oren anggur hijau dn sebagainya untuk vit tambahan saya dah 7 bulan sepanjang preggy tak selalu minum susu. Haritu ada beli susu anmum tapi tak serasi, sekarang ni saya just minum horlick je.#ingintahu #bantusharing #pleasehelp

4 Balas

Puan boleh gantikan susu dgn supplement atau makanan yg ada kandungan calcium kalau puan tak boleh minum susu. Sy masa pregnant tak boleh minum susu langsung so doc sy bagi supplement calcium dan sy tanya dietitian pasal pemakanan yg sesuai yg ada calcium selain susu.

Horlicks yg biasa tu ada jgk content sugar. Tapi kalau pandai cari dia ada yg special utk those yg nak control sugar intake, Horlick lite ke mcm tu. okay je sbb Horlick ada calcium and nutrition lain jgk.

sumber kalsium tak terhad pada susu, if puan tak minum susu boleh gantikan dengan makanan yang tinggi kalsium seperti cheese,yogurt, sayuran hijau, kekacang 😊

Susu fresh milk boleh minum tak instead of horlicks? Horlicks ni bukan susu, kan? Dikhuatiri manis sampai boleh ganggu bsp. Apa pun refer doktor/dietitian/nurse.

3y ago

Boleh try Horlick lite, that one mcm no added sugar