bersalin di hospital.

boleh tak ibu2 kongsikan 1. kandungan ke berapa utk daftar katil hospital? 2. macam mana daftar masok hospital? 3. berapa bayaran full yg agak2 kne byr? (perlu sediakan) #firstbaby #bantusharing #firstmom #seriusnanya

1 Balas

1. bila dah ada tanda² nak bersalin boleh gerak ke hospital. biasa hospital akan saring dulu, cek jalan semua. bru dr akan decide masuk wad atau tidak. 2. ic & buku pink paling penting. nak senang copy ic suami, ibu & sijil nikah (yg hospital nk tgok masa dftr). boleh tanya org²/guard hospital mcm nk daftar. 3. mcm sy 4 hari masuk wad kelas 3, bersalin czer, total 190+. nak dekat 200.

2y ago

copy pun boleh rasa nya. tp masa tu yg copy sy cuma bawa yg sijil sementara. kebetulan mmg bawa sijil nikah yg ori. tunjuk yg ori je