Opk test waktu petang

Boleh tak buat opk test waktu petang? Maksudnya setiap hari petang saja test. Ttc setahun lebih #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #bantusharing #cubaanhamil

2 Balas

Saya rasa boleh. Sebab, saya cek bila keputihan mcm jernih telur mentah tu keluar pada waktu bila. Saya pernah guna OPK. Tapi menyampah guna OPK sbb tak hamil-hamil 😂. Jadi saya relax dulu.. Lepas tu, saya tengok minggu subur dan simptom kesuburan seperti keputihan jernih telur putih tu dll simptom

boleh. OPK jangan buat dengan FMU. best time antara 10 pagi - 8 malam. saya selalu buat lebih kurang tengahari/petang. then kalau nampak dah nak +ve, saya buat 2x sehari, lepas zohor dengan maghrib.