Check up baby 32 weeks

Boleh sy tahu ada tak yang pergi check up di KK 32 weeks tapi doctor tak scan baby? Doctor kata tunggu 36 weeks punya apt baru scan tengok baby. Tapi sy dah sebulan tak tengok baby tak tahu keadaan baby dkt dalam mcm mana 😅 perlu ke saya pergi private clinic utk scan baby? So far gerakan/tendangan baby ok je. Cuma sy anxious tak dapat tengok baby 😂 #firstbaby #pregnancy

7 Balas

Sama saya, last scan was 28 weeks, and doctor cakap repeat scan 36 weeks, saya sekarang nak masuk 33 weeks, tapi saya buat scan luar sebab gap 7 minggu tu rasa cam lama sangat 😂. Tapi tulah saya scan 5d semalam agak lambat, sebab perut dah sempit kan, nak cari tengok muka baby full tu agak susah, nampak mata dan hidung je 😂.

Biasanya lepas 28w next scan 36w. Saya pun pelik tapi adik saya doktor di kk dan dia cakap memang sepatutnya camtu unless kita ada masalah atau any concerns baru kk akan scan baby in between tu. Kalau anxious gi je scan kat klinik private. Saya pun buat macam tu nak bagi hati tenang 😂

sy 28w scan kt kk, nnti 32w kena scan kt kk balik . tp skrg bru 31w.. sy xsure lg dr akn scan tk sbb nurse kk ckp dr nk scan nnti 32w nnti . kalau sis x scan kt kk blh je scan dkt klnik swasta kalau nk thu keadaan baby cmne..

Scan aje di luar. Biasa yang pling kritikal wk 28 n 36. Rasenye pon 2x je bole scan free yg selebihnya kene bayar kat kk la(tp mb tmpt sy kot tak tau tmpt laen) Mungkin itu sebab dr lebih suke scan yg wk kritikal sahaja

hai..sy hari tu scan..tapi doctor scan benda penting jerr..tulang baby,saiz baby pastu air ketuban

Scan je kt luar..sy kalau nak tgk baby, Pergi private je..

boleh je scan kat luar