MADU TURKEY WAWA

boleh sy nk tahu, 1 . ade ttc y makan madu nie berjaya hamil? 2. brpe lama ambil masa makan dn berjaya hamil? 3. ade kesan negatif seperti haid tidak teratur/pening (dll) selepas makan? terima kasih sudi menjawab..?

MADU TURKEY WAWA
22 Balas

Sy pun makan madu turki ni. Mula2 sy je yg makan. Tapi lepastu ajak suami makan skali. Mean hari2 sbelum tido makan. Tp memula pening skit. Tp sy dngn suami betul2 ambil hujung sudu kecik jee. Tahan sebulan mcm tu. Lepastu alhamdulillah tau2 je lekat. Tp jngn lupaa tu sume ikhtiar, yg lain kite berserah kpd allah swt. Sy makan sebotol. Lepastu pregnant. Jangan lupa amalkan surah maryam

Sy TTC mkn folic acid, madu wawa zainal ni sebotol (husband mkn 2 3 kali je sbb pjj), susu kambing juna (3box amalkan setiap malam lps kahwin), tak minum air gas, jaga pemakanan (x mkn mknn yg tajam mcm nenas etc) & guna OPK utk check kesuburan sbb period x teratur & pjj dgn husband. Based on my experience. Semoga dipermudahkan ya

4y ago

tq sis atas jawapan..

Sy n husband pernah mkn madu ni tp xhabis sbb stp kali lepas mkn madu ni sy akn migrain n muka rsa mcm bengkak...husband pn ckp bnda sma, muka rsa bengkak tp dia xmigrain...mula tu ingt bnda biasa, bla dh tiap hari mkn akn sntsa rsa bnda sma, ktorg stop mkn madu ni, migrain n rasa bengkak tu xde dh...

4y ago

utk yg tgah ttc..cube try esp + zinc produk shaklee...ramai yg da cube Alhamdulillah dgn Izin Allah ramai yg da berjaya....sye pun makan... kalo ade yg nak ...boleh ws no sye 0133907228 (yana)

sy pernah beli madu ni sebulan sblm sy kwin..sy beli sebotol je..abis sebotol tu sy x beli lg da.. alhamdulillah lepas kwin rezeki cpt lekat..sama ada asbab madu ni jgk atau x sy x pasti...mungkin rezeki kan...tp sepanjang makan madu tu ok je xde pulak gangguan pada period atau pening2 ke apa..

4y ago

awal ye sis mkn.

Sy 1st mkn hri tu btol ke 2 sbb kongsi gn suami.. Trus prgnt.. Tp xde rzeki.. 2bln je.. Pastu ggur.. Sy bg my sis cuba.. 6 thun dh kwin.. Die mkn sbtol stgah sma2 gn suami.. Alhamdulillah rzeki die prgnt.. Skrg dh 20weeks dh die.. Lpas sy kgguran sy tgh usaha lg smbil mkn madu ni n folic acid

4y ago

wah.. semoga ade rezeki sis..

dah try trace subur pkai opk x sis? saya haritu nk beli juga, tp try opk dlu cari masa subur. 1 cycle je pkai opk, dh sangkut. selama ni trace subur ikut apps kt hp, rupanya salah. pkai opk bari tau hari subur sebenarnya cd20. tak perlu bli madu dah sangkut, syukur.

4y ago

igt mmg nk try jugk sis opk... tq bg jawapan

Awk try search insta house of tester. Opk dia rm1 satu. Sy try opk untuk cari waktu subur sbb waktu subur perempuan xlama. Ade yang mlm subur, esok pg dh xsubur. Alhamdulillah lepas pakai OPK tu, sy dh mengandung dan Alhamdulillah dh bersalin bln 2 hari tu.

4y ago

tq sis

Rmai positif feedback. Tp sy dh mkn dua botol tak lekat. So stop jee. Huhuhu sbb tk sedap rse mcm minyak gamat😆 .. Tp tepulang pd memsing nk try try jela iktiar memne. Opk beli kt shoppe bnyk memurah.

4y ago

Nk ckp pahit pon xtau laa sbb rse dia mcm herba2 sikit thenn lebih kepada rasa minyak gamat tu bau dia pon sme. Hahaha lebih kurang laaa. Madu manis kn haa dia rse manis pahit herba haa becmpur2 😂 tp dgn sy tekak jd kembang xleh trime sngt. Cecpt minum air. Huhuh

saya amalkan ☺️ botol ke 3 alhamdulillah saya pregnant . ada org sebotol dah pregnant . apa pun jangan pernah giveup kalau nak consume . tak de side effect . makin sihat adalah badan kita 👍🏻

4y ago

sya dulu pernah pening pening rupanya terlebih banyak makan . kena tanya seller macam mana nak elak pening tu 😊

sy ttc 3 thun.. tgerak hati nk cuba madu ni hbis 2 botol alhamdulillh rzki..sekrg dh 3 buln😊😊