set berpantang apa yang okay ?

hi .. boleh suggestkan tak set berpantang apa yang okayy ? jenama apa yaa ? #anakfirst

8 Balas

saya vote for Set Berpantang Afiat. Saya guna semuanya. Sgt2 best dgn bauan herba, ubt herba sgt sesuai utk sy dalaman & luaran. sbb sy ada alergik masa pantang sbb salah mkn. jd gatal satu badan. sy makan ubt herba tu, hilang terus rasa gatal badan. gel mandian sgt wangi. minyaknya sgt mild baunya. balm baby pun ok. ank sy da sethn sebulan, sampai skrg sy guna minyak afiat yg labelnya putih. sbb yg ini tak hangt & sesuai utk knk2.

Mak sy belikan yg set HPA & ubt nonaroguy wrna hijau tu.. Klu yg set HPA tu sy mkn sipirulina sbb sng nk mmbuang air besar sbb susah nk mmbuang lps bersalin.. Pastu yg lain2 sy mnum teh pegaga dia je wktu pg dgn ptg tu pun xabis.. Pastu ubt nona roguy sy suka pkai sbb dia pnas & lega klu pkai kat perut bila ada drh nifas ni.. Pastu bengkung pkai ikut suka je.. Yg set HPA lain tu sy tak sentuh pun.. Adei mcm mmbazir je la plak..

dulu masa ank 1st sy tak beli pun set berpantang. sy cuma beli yg sy btl2 perlu, mcm tungku, set sauna, pilis, bengkung.. herba2 tak beli sbb risau anak ada juandis, ibu minum herba kdg2 juandis ank makin naik. sy ikut pengalaman kakak2 sy, beli set berpantang, last2 tak minun pn herba2 tu. rugi..

4y ago

Betul. Eloknya beli loose item seperti mandian herba, pencuci bwh, herba tangas, minyak angin. Minuman herba/jamu boleh mkn pun lepas anak takde kuning. Mcm sy yg tepek² kt dahi tu mmg takleh pakai sbb jadi kepala lagi sakit..

Sy tdk beli set berpantang... Cukup beli ubat herba cina kat farmasi.. Yg org2 tua selalu beli.. Ubat pecah darah n buang angin...juga Herba mandian n betangas... Sy disediakan sup ayam kampung di campur dgn herba tambah darah untuk mkn dgn nasi... Sup panas blh tambah air susu...

Sy beli nona roguy dengan sari Ayu. Tapi tak konsisten pakai pun. Malas😂

sy nnt pki ape yg CL bw je nnt sis..

Shaklee & NonaRoguy

shaklee