FormulaMilk For NewBorn

Hi, boleh suggestkan susu yang sesuai untuk baby tak.. saya bgi jugak susu badan.. cuma nak survey.. nnti dah nak start kerja..(susah utk pump susu..jadi saya nak standby FM...

7 Balas

Pengalaman saya niat asal nk fully breast milk. Then masa baby umur 4+ bulan susu kurang terpaksa topup susu formula, tapi susu formula cow’s milk naik ruam n muntah, susu soya pun muntah. So saya kena giat kan pump susu n ambil milk booster alhamdulillah skrg susu byk semula. Time nk bg formula saya dpt info susu morinaga rather similar to breast milk, kalau goat’s milk karihome yg ada formula for newborn

Similac Total Comfort (0-12 months). As for my baby girl she drink this Similac Total Comfort (0-12) without any problem. 😉 Actually depend on your baby if she/he can accept it. Some babies are allergy to milk cow and drink soy formula. But you can try it out later buy a small can first and observe your baby reaction through it by looking through her/his health, baby poop and weight.

Dutchbaby... Kena try n error sesuai ngn ank atau tak

Sy bagi enfalac

Dumex mamax..

karihome

S-26