Barang keperluan newborn/bersalin

Boleh shre x apa je nk prlu bawa.. #bantusharing #mommybuntu

2 Balas

bawak baju bby dlm 2/3 helai .. selepas bersalin bby pkai bju dri hospital , nnti dh naik ward awk tukar bju dia , pampers dlm 15-20 helai sbb bby akn selalu mmbuang , wipes tissue , stokin dgn sarung tgn dlm 2 psg je cukup , bedung nk bawak sehelai pun boleh je utk balik , sbb awak boleh minta kain bedung hospital masa dlm ward . minyak telon bby . dgn topi utk pkai masa balik . itu je . jgn bawak barut bby ye sbb tali pusat tak tanggal lagi . minyak telon tu penting supaya dia tk kmbung , pkai dekat dada till perut , belakng badan dgn tapak kaki lps tu bedung dia betul2 ..

Baju 1 pasang je utk discharge sbb akan pakai baju hospital nnt lps baby dilahirkan..tp pampers kalau boleh lebih kan..barut baby..sarung kaki tgn 1 set..bedung baby & wetwipes..hehehe sy bwk tu je masa bersalin..lps je baby keluar nurse trus mntk pampers..☺️