susu rumusan

Boleh share x susu apa yg baik untuk newborn 0-12bulan..

18 Balas

Better nak try2 ni..minta sample susu..awak boleh google free sample susu..isi forn..nnt akan dihantar ke rumah..mana susu yg ok dgn anak awak..awak guna la yg tu..try dr murah ke mahal..if susu murah dia boleh terima..guna susu tu la..kalau tak boleh terima..tukar yg lain..saya suggest susu enfalac..sebab susu ni paling bagus...kalau baby bawah umur 1tahun ni saya prefer susu mahal..sbb nya banyak vitamin utk support baby..dah besar nnt slow2 la tukar susu murah..sbb bila dh besar susu bukan la makanan utama baby..kena makan makanan lain utk dptkan zat2 yg seimbang

Try and error sis... Baby ni kne try semua susu... Nk tgok mana yg okay... Lain baby lain susu yg suai... Sis beli je susu pack kecik dulu... Tgok okay ke x ngn baby... Klau okay... Bg je terus... Bleh beli pack besar... Klau x okay try susu lain smpai okay... Better start ngn susu murah dulu... Klau x suai try tgok susu mahal

Anak sy mula2x mnum s26, tp anak sy lactose intolerance ( alahan Susu lembu) jdi dari umur dia 2 Bulan Dr suggestkn sy Isomil. Skrg da setahun perlahan2x saya bagi NAN Optipro 3. Alhamdulillah dia bole tolerance ngan Susu NAN. Kene try and error. Setiap bayi penerimaan dia lain😅

Susu formula ni kita kena try and error . Pendek kata sy dulu always tukar susu sebab ade yg sesuai ade yg x sesuai . Xkisah brand ape jnji anak sesuai dan boleh terima . Kadang susu mahal pun kalau anak xserasi sama je .. hehhe good luck momies 🥰

Mcm2 susu sy dh cuba. Snow, karihome, dutchbaby, lactogen, nestle nan ha. Semua x ssuai dgn baby, jadi sembelit lah, perut kembung lah. Last2 cuba similac. Alhamdulillah ssuai dgn baby sy. Perut dh x kembung, najis pon ok

I sejak baby lahir x pernah BF ada masalah, i bagi minum enfalac A+, mahal tapi anak sangat serasj dengan FM ni, immune system anak pun kuat & jarang sakit..

5y ago

Ooo☺️

Dutch Baby, Dupro kalau nak harga yang murah tapi kualiti ok. Tapi tak semua baby boleh tollarent dengan susu lembu. Kena try and error.

klau bby sy mula2 try enfalac tp x serasi skrg tgh minum lactogen . kne try & error . smua bby x sme

Breastmilk paling baik. Kalau fm kene try and error mana yg sesuai sbb tiap anak lain2

susu ibu yg trbaik tapi kalau nak tnya susu slain susu ibu yg sya tau similac