czer...

Boleh share x pengalaman mommies yg dah 3 kali czer?...

2 Balas

Saya dh 3 kali czer n dh ikat dh pun ,biasanya czer ditempat yang sama ,kalau x ada risiko n luka dalaman cantik doktor akan bagi 4 kali,saya sbb risiko ,obes doktor x galakkan first time czer hilang bius mula rasa pedih,tapi biasanya kita akan dibekalkan ubat tahan sakit yang kita tekan bila sakit. Selama 6 jam lpas czer kita akn baring tanpa bntal,lpas 6 jam nurse akan dtg dn tanya kita nk ke toilet atau x sbb bila dh boleh duduk ,bangun dan jalan akan cabut tiub kencing,tapi tengok la keadaan kita mcm mne.Masa sy nak bangun tu paut pada pagar katil tarik badan pelan2 utk bangun . Masa nak bangun ampu perut. Akan rasa sakit bila angkat berat walaupun lpas setahun. Tempat luka kena bersihkan atau cuci lpas mandi dan kering serta anginkan

Hi awak. Minta maaf ya. Saya tak ada pengalaman dalam situasi ni. Tapi mungkin ada mommies lain yang ada pengalaman. Jom mommy lain kongsikan pengalaman anda dengan kami😉