baby 6m baru nak start makan

boleh share tak waktu yang sesuai untuk baby makan

8 Balas

kalau sy prefer lunch. waktu tenang2 dh boleh fokus kt dia. kalau blh tetapkan masa sama. if pagi bangun tido ni mood anak kureng ok biasanya, sy pun nk buat itu ini. dinner plk risau makanan td buat kembung ke tk sesuai ke apa boleh kacau tidur plk, so pilih tghri tengah2

Sy bg pagi, train utk sarapan, tp depends pada parents juga sebab rutin setiap parents tak sama. Ada org pagi2 dah rushing nk hntr ank sekolah kan. Tgk mood baby, pagi tu mood tak ok. Bg tgh hari pulak. Kekerapan tu akan bertambah bila tgk baby makan okay.

awl2 sy bgi msa mood bby ok,biasa tnga hri bby tngh2 aktif xngntuk nk main2 ,skli pn ok da bru nak kenal2 tpi klw bby nak lg bgi je

Sekali masa lewat pagi/ tengah hari 11am-2pm. Gap beberapa jam dari susu terakhir. Lagi sekali lewat petang 4pm-7pm.

permulaan, saya bagi 2x je. tak kisah pukul berapa. biasanya lunch, dan snacking waktu petang.

klu sye, baby 6 bln sye bg mkn 1x sehari.. sye bg mkn tgh hri

1mo ago

bg la lps dia bgn.. ala bkn nk bg baby mkn knyang pn skadar nk ajar2 mkn/solid food.. no pressure on ble nk bg mkn/berapa byk baby kne mkn..

klu sya bagi 3 kali.. pagi, tgh hari , mlm..

12pm - 1pm dan 5pm-6pm