Breast milk booster

Hi, boleh share tak remedies or milk booster ape yg menjadi ? Saya baru bersalin hari ni masuk 23hari. Awl2 beranak dpt lah juga susu 3onz. Skrg nk dpt 1onz pun susah. Saya dah byk minum air masak, milo .. and amik sayur2.. tapi saya tak direct feeding kat baby, saya pump.. baby saya taknak menyusu if direct.. kena pump & bagi dlm botol. Ke ade cara lain utk buat susu terhasil byk? Ade kaedah tak? Saya ade bace psl power pumping tp tak berape faham..

2 Balas

jaga waktu pump. setiap 2jam utk 3bulan pertama. lps tu make sure pump atleast 15 to 20 minutes. mnum horlicks. mkn kurma. minum susu. mkn protein. and buat power pumping wktu mlm pkul 1 ke pkul 5. sbb wktu ni, wktu plg byk hindmilk. pump 20minit each side. then stop dlm 5 minutes lps tu sambung balik buat 20minutes for each side.

hi, kawan saya pernah suggest Ada certain food yg Kita suka mungkin boleh trigger banyak Susu mcm durian seulas dua atau mutton. boleh minum air rebus red date longan gooseberry juga