Luka episotomi terbuka

Boleh share tak pengalaman Luka bersalin normal (episotomi) terbuka...dijahit semula atau tak??

3 Balas

Diaorang takkan jahit balik. Diaorang akan jahit fresh wound sahaja. Kalau terbukak then kena harap kulit cantum sendiri je -Doc from Hospital Sik here 🫰🏻 Sebab nowadays hospital semua pakai benang yang jenis serap punya. Bukan benang dulu yang kena bukak.

saya pun penh tahun lepas sebab sembelit 😥. tapi doctor tak jahit balik pon sebab dia kata nanti cantum sendiri.. cuma luka tu mcm kita terkena pisau jd cemey sikit😌

Sama macam saya. Bersalin 05/09 haritu then harini luka bersalin terbuka. Nak pergi klinik takut kena jahit semula 😖

2w ago

Diaorang takkan jahit balik. Diaorang cuma jahit fresh wound je. Kalau terbukak kena sendiri jaga and nanti dia akan cantum sendiri tapi tak berapa cantik lah