Luka bersalin normal - vacuum

Hi sy nak tanya ibu2 ada tak pengalaman bersalin normal vacuum berapa lama tempoh luka cantum semula ye? Ada tips utk cepat sembuhkan luka? Terima kasih sudi share#pleasehelp #firstbaby #ingintahu #firstmom

6 Balas

Saya baru bersalin normal vakum bulan 8 ari tu.. Sy mnm gamat luxor kotak kuning tu.. Mmg beranak ank ke 4 ni alhamdulillah xda nanah ke or terbuka jahitan bagai. Mmg amalkan dr ank 1st, arwah mil yg bg cara tu. Sebulan gitu xrasa sakit or nyilu dah. Pastu setiap hari buat rendaman garam+air suam+sireh.. Rendam tangkas org panggil.. Sy siap buasir wkt beranak ari tu.. 😅 Terseksa gak oo.. Alhamdulillah kejap je dah ok leh gerak sana sini..

5mo ago

Sis klu vacuum benang lambat habis ye? Kat mana beli gamat tu ye

saya normal vacuum. dalam 2 minggu+ kot cantum elok. saya cuma keringkan betul2 setiap kali ke toilet saya siap hala ke kipas 🤣 lepastu baru pakai pad+panties. dan makan oren & buah2.

Sama kita sis...mandi dengan air suam..kerapkan cuci ..duduk jgn bersila mesti duduk mcm mn org kata ...lunjur kn kaki...agar jahitan x buka

Saya baru bersalin bulan 7 hari tu. Normal vacuum. Saya seminggu je luka tu dah cantum semula. Makan banyak buah oren. & kerap keringkan

kerap cuci dan keringkan

kerap cuci