Bagaimana cara untuk bercerai susu dengan mudah?

Boleh share kn tips macam mana cara berkesan untuk cerai susu dengan mudah dan menjadi??

2 Balas

klu ikut psikologi, kena bgitau hari2 supaya anak faham kenapa dia perlu brhenti susu botol or susu bdan, tapi klu ikut cara 'kasar', utk cerai susu bdan sapu jek gincu pstu ckap sakit..utk susu botol, buh sikit sampah sarap or sirap merah pastu buang jek dlm tongsampah supaya dia geli nk amek balik botol tu.. mmg dia akan mrengek2 sikit, tapi boleh bancuh susu or air lain yg sedap dlm cawan, alih prhatian dia nak susu dgn makann lain yg dia lebih suke.. tu cara sy lah, kejam tapi skejap jek dia mrengek dan brkesan..🤣

Sy pun dlm dilemma. Anak sulong sy dah 2+ tp msh nak susu bdn. Susu botol tu jrg2 dia mnta.