Inai kuku

Boleh pakai inai ke time pregnant macamni tiber teringin sbb tengok inai neelofa tuu cantik 🥹 26w2day #bantusharing

12 Balas

mcm sy mmg suka pakai inai dri dulu. inai belum pudar pon dah topap2 wrna dia..sy last pakai masa nk raya hritu. ni inai dah mkin hilang. rasanya boleh kot. tp kalau boleh jgn time nk dekat2 due bru nk pakai..mcm sy due bulan depan. tu bajet pakai awal sbb bila dah hujung2 senang hilang..ada inai makan masa sbulan bru hilang. tak silap dri kuku kita dorg boleh tengok tahap ksihatan kita mcm mana..

Saya tak sure nurse kk sis mcm mana , saya 25 weeks pakai jaa sampai sekarang dah nak masuk 37 weeks . Still pakai , nurse takda bising even saya ada complication . Lain kk lain cara rasanya .

lebih baik x pyh.. sbb nurse kebykknnya x bg pakai sbb nt apa² hal kesihatan ibu dorng nk detect di jari kita.. lg² nk dkat beranak lg lh dorng larang.. lebih baik jgn pakai..

Sebenarnya tak digalakkan pakai time pregnant. Sbb nurse nanti nak cek apa2 masalah melalui kuku.

Cuba tnye nurse dkt tempat awak checkup. Sbb sepanjang saya pregnant tk pernah pulak check kuku

boleh tp takut nurse bising. kdg2 depe nk cek kuku. nk tgk pucat ke tak. so elakkan jela sis

2y ago

Baiklah mommies

Boleh kalau takde bahan kimia berbahaya & plg penting Make sure telap air wuduk.

sya hari tue pakai je tp sya buat checkup kat klinik swasta.. 😅

Samaaaaa saya. Awk due september kn?

2y ago

Boy ke girl awk?

pakai jela x ada apa pon