Asid folid

Boleh mkn asid folid smp usia kandungan ke berapa ye? #firstmom #firstbaby

12 Balas

pnglman sy , tiap.kali awak pi klinik nurse ada cakap kan acid folid masih ada lagi tak , ah ni kena makan tau , sebab tuk pertumbuhan/perkembangan baby , jgn Tak makan , wajip kena makan smpai bersalin,

3 months, lepas tu doc akan bgi ubat lain, but still ada kandungan folic acid, cuma dosed xbyk

ada org ckp sampai 26w..tapi sis mkn je sampai melahirkan..semoga baby sihat selalu♥️😊

Sy dlu first two or three months je consume folic acid pastu klinik bagi zincoffer pulak

Biasa makan sampai 12w je lepastu doc akan bg vitamin lain mcm obimin ke zincofer ke

kalai utk 6 week makn yg appeton xape ke. dia kn 400mg ke ap org panggil😂

3y ago

aah.. mcg😂😂😂 mklumlah..baruu blja😂😂

Sampai awak dah melahirkan nanti ✌🏻

sy mkn smpai beranak

5w sampai bersalin

Thanks info😘