Tips suplemet

Boleh kongsi suplememt utk sembelit . Saya nak membuang rasa risau je .#firstmom #ingintahu #firstbaby

9 Balas

Kalau sembelit ada ubat selamat untuk pregnant woman sis. Sy masa trimester 1 pun sembelit. Dah makan sayur, buah ,minum air banyak pun tak okey juga. Dr kata normal je sebb pencernaan kita waktu mengandung ni akan jadi lebih lambat daripada biasa. Jadi normal ibu mengandung pedih ulu hati dan sembelit. Boleh cuba LACTUL sis. Selain tu, boleh cuba ubat pancit dalam lubang bontot tu. Kat farmasi ada jual. Cara penggunaan kat kotak ada tulis. Kalau tak faham boleh tanya ahli farmasi tu nanti dia terangkan. Dos selamat ibu hamil Semoga membantu ya.

Kalau kandungan dah lebih 4 bulan boleh cuba produk nufiya. Saya makan yang jenis lactation jelly alhamdulillah dah tak risau nak ke tandas.

Dah try makan buah sayur bagai? Saya tak tau supplemen apa tp saya pernah minim Similac Mom untuk naik hb, dapat pakej lawas sembelit. 😁

saya minum Susu Kambing saffron alhamdulilah lancar je membuang. najis pun lembut tak risau kalau ada jahitan bersalin tak sakit

Mkn buah masam2, kalau perut dah start memulas, senang aje mbuang 🤣

saya minum vitagen... insyallah

Sy makan buah prune

Try nonaroguy

luctus syrup