Pregnancy Nausea

Hi, boleh kongsi, selalu rasa mual, muntah ni akan hilang dalam minggu keberapa ya? Hari2 struggle nak pergi kerja 😢😭😭#pleasehelp #firstbaby #ingintahu

3 Balas

Hai sis, ada makan ubat kurangkan muntah tak? Ada doktor kata minggu ke-14 & ada doktor kata sampai 4 bulan. Saya rasa depends on moms body & pregnancy. Every pregnancy is different. Doktor kata kalau makan ubat kurangkan muntah dpt kurangkan muntah tetapi masih tak dpt hilangkan mual muntah sepenuhnya sbb ianya mmg disbbkn hormon kehamilan. Muntah bermaksud hormon kehamilan kita berfungsi dgn baik. Sabar ye sis.

3y ago

Amiin.

sy dh nk masuk 16 weeks. seminggu je rasa tak mual. lepas tu sambung balik mualnya. main2 si baby. bersabar je la ye ibu. tiap kali pegi scan tgo baby gerak and degupan jantung. nak nagis comel nya.

3y ago

17/12/2021 tk jauh tu

Depend diri seseorg