Vitamin Tambahan

Boleh kongsi kan vitamin vitamin yang ibu2 ambik sepanjang kehamilan selain acid folid? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

Awl2 folic acid dh cukup. Klu blh minum susu, amalkan. Nanti dh buat ujian darah, nurse akn bg vitamin yg sesuai. Dan real food utk vitamin sepanjang kehamilan.

utk skrg ckup folic acid dn rehat. once dah masuk week belas doktor akan tukar ubat pg multivitamin yg lebih bagus dan byk khasiat 🤗

saya makan acid folid, masa week 5 saya bleeding trus dapat obimin, mmg makan 2 ni je bt masa skrg.

2y ago

sis makan waktu bila, saya nk tidur baru makan, sekarang makan dgn air oren sunquick tanpa gulaa. hehehe. Saya pun bancuh dgn air sejuk coway, sbb skrg tak boleh minum air suam ke apa, auto muntahh. hehe try la dgn air oren sis, sya baca pun tips dalam apps ni jugakk, sbb dorg ada pngalamn tnya nurse hehe