Assalammualaikum

Boleh kongsi kan pengalaman bersalin waktu pkp ni macam mana ?

1 Balas

Saya bersalin masa pkp 1.0 bulan 12/2020 Dan masa tu hospital kerajaan mmg dah tak benarkan suami/waris teman kat labor room. Suami cuma boleh hantar saya kat pendaftaran. Masa nak bersalin tu doc akan call update kat suami klu ada apa2 komplikasi. Oleh kerana saya kena emergency czer, bila dah bersalin nurse akan call suami dtg utk azankan anak Dan amik uri. Tapi klu bersalin normal, masa nak discharge baru suami boleh dtg. Sepanjang kat wad tu mmg kena buat semua benda sendiri. Nurse cuma boleh tlg sikit2 je sbb dorg pun busy. Utk first time mom mcm saya ni mmg agak struggle. Tapi alhamdulillah dpt org sebilik yg baik. boleh tlg tgkkan anak masa saya pegi toilet.

3y ago

Dlm kes saya, sementara nak pindahkan saya dari bilik bedah ke wad, baby dihantar kat nursery dan masa tu baby dibersihkan. Sepanjang 2 hari kat wad, cuma lap2 bdn baby, tukar lampin Dan baju je. Wet tissue kena standby pack besar terus. Setiap pagi ada nurse dtg utk cucikan tali pusat baby