Benda seberat berapa kg yang boleh diangkat pada 1st trimester?

Hi.. boleh kongsi berapa berat dlm kg yg boleh kita angkat pada 1st trimester ni? 3-4kg boleh ke?#ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

ia bergantung pada badan awk. nak angkat apa2 pun kena guna posisi yg betul,jgn main angkat saja sbab boleh effect tulang belakang (lepas tu salahkan epidural 😂😂😂) klau rasa was2 suruh la org lain buatkan..

hi awk.. tak sure awk.. tpi better jgn angkat brat2.. saya kdg tu pon ter'angkat' ank sulong ni.. brat dia 14kg..