assalamualaikum mommies.sy nk tanya,sy pregnant 5w++.sy dah consume folid acid appetton(natal care).

boleh ke?ape beza dgn folic asid appetton yg lagi satu?

4 Balas

Boleh je awak. Any brand folic acid pun okay je. Tengok ingredients dia, kalau 4 - 5 mg folic acid okay dah. Saya makan brand hovid je. Sementara belum buka buku pink ni makan je folic acid jenama apa pun. Dah buka buku nanti klinik yang akan provide tuk kita.

3mo ago

tq mommies

Appeton natal care ade 250 mcg folic acid +vitamin & mineral lain. Mcm multivitamin la. Tp appeton essential folic acid cuma ada folic acid sja (400mcg)

3mo ago

tq mommies

Hi, I’m 6weeks and 5days I pergi buat scan nampak kantung je . Is that normal ? Risau i

3mo ago

mcm Sy now dh 8 weeks tp masa scan kantung Kali Kedua Ms 6 weeks blm nmpk baby lagi Ms tu scan kat Kecemasan, doc Kata nmpk kantung kosong.. normal ker kalau kantung Masih kosong,mcm arini alahan pun Tak sangat adakah asbab mkn jus mamariam..Sy scan perut bkn tvs first mom to be,hrp ad yg sudi kongsi .... #mamarisau😥

blh ke pregnant 5w++ consume(rujuk gmbr)?