Skip vaksin

Boleh ke sy skip vaksin baby sy sbb baby tengah eczema teruk?? Ade kaitan ke??#firstmom #ingintahu

4 Balas

jgn skip, call klinik @ walkin klinik. kalau anak sy dulu nurse bg tangguh 1w, nurse suruh call dulu if dah sihat blh bg tarikh, tp 1w dia belum sihat, sy call bgtau belum sihat, nurse suruh call blk bila anak dah ok. anak sy ekzema sbb makanan.

Nak tahu jugak sebab ank sy lepas cucuk 2 bulan terus naik rashes. Bila jumpa doc, doc kata eczema. Mnd mmg takde pakaikan sabun. Skrg sapu moisturizer tmpt yg naik rashes tu. Nak kata sebab makan. Skrg mkn still jaga.

sis kena bgtau misi kk dlu..nnt klau x bgtau dieorg marah sbb xbg reason dtg.sis call n bgtau y bb tgh eczema pastu tyelh blh ke x vaksin or blh tunda x

peg je kk dlu tgk Dr ckp ape..