Kandungan minggu ke 4

Boleh ke saya ambik vaksin semasa mengandung ni takut gugur je#ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

4 Balas

Mintak suggestion doctor. Saya dulu ambik 1st dose masa 2w sebab tak tau pregnant, now dah 23w & dah complete dose. So far Alhamdulillah baby ok je. Tapi lain orang ni lain ketahanan dia, sebab tu saya tak berani pandai2 nak cakap boleh atau tak. Lebih selamat kalau tanya pada doctor

Kalau ikut guideline dia, 12weeks above. Tapi kalau mommy setuju nak awal, boleh je dpt kan vaksin tu awal. Nak kata konfem selamat je takleh jgk, sbb benda ni depend daya tahan badan mommy. Better refer/mintak suggestion doktor.

secara general, selamat. tapi dapatkan nasihat doktor dulu apa pun. doktor akan recommend ikut sejarah kesihatan puan, kalau ada record kt klinik tu

tny dktor dlu