Pregnant and ginger ale soda

Boleh ke pregnant mok minum ginger ale soda? Ada apa2 effect selain caffeine?

2 Balas

Saya preggy anak saya sebelum ni pun kuat minum bergas.Tapi masa tu berat badan memang naik giler,so lepas bersalin saya disiplin diri saya sendiri saya tak sentuh dah minuman berkarbonat or bergas.Anak saya dah 5 tahun.Saya tak pernah minum dah.Nafsu saya langsung takde bila nampak cola.fanta.or soda.Sebab minuman ni kandungan gula dia sgt tinggi.Dan tak bagus di amalkan.Now hamil lagi,kandungan dah 10 week 3 day.Takde selera nak minum soft drink

Search td sebab tak pernah tah air ni. Ia masih soft drink & soda. Not a healthy one. Jadi, jika puan tanya utk kesihatan ibu hamil dan kandungan, elakkanlah meminumnya