Tak period sebab breastfeeding tapi boleh mengandung ke ?

Boleh ke mengandung sebab breastfeeding kan tak period . Jadi waktu subur kita macam mana ya ? Risau juga ni anak baru 3 bulan . #advicepls #bantusharing

4 Balas

Mak saya pernah cerita, mmg ada org bf tak period tp lekat juga. Mcm mana tu, wallahualam. Saya suggest sis rancang elok2 dgn suami ya. Mungkin boleh guna protection. Kalau taknak pakai protecrion sis kena pastikan ejaculation suami berlaku di luar ya.

blh sis..cam sya dl ank br 4bln sy dh hml lg 2bln...skrg pon period xteratur lg dh risau pregnant lg cz bby br 8m😆bln lps awal bln period bln ni dh trlepas tarikh period

boleh je sis . saya fully bf anak smpai umur anak 1 thun tk sedar yg saya dh mengandung . skrg perut dh 5bulan ..

Boleh sis. Kawan saya begitu. Dia tak perasan mengandung anak kedua dlm masa setahun