Perl kacip fatimah

Boleh ke kita baru 6 mnggu mnum air perl kacip fatimah tin tu ? Sbb dari awal sblum kahwin suka minum untuk tambah tenaga . Dah kahwin pun selalu minum . Ni dh pregnant pun terfikir nak minum tapi nk tnye boleh ke ?

12 Balas

nk tnye la mna yg prnh cm saya2 mkn ubt prcang pas bsalin..smpi umur ank sthun..pastu slalu saya stop mkn ubt akhir bln 12..tp ni lom abis mkn ubt dlm 8 ari dh kluar drh sikit2..time kncing...dh 4 ari drh tu kluar die stop..msuk bln 1..tggu2 pon x uzur..last 24 die kluar pon sikit2..tp utk 2 ari jer..pastu xde trus..pelik la..

if terliur sngt just 2 3 teguk i pernah dulu mnm dlm 5 teguk terus g hospital tk lepas nk brnafas sesak dada perpluh2 doktor masuk air duk wad sehari maybe air tu perut sy tk blh kot tp mak ada cakap kalau air tu mak2 blh la mnm

Kacip patimah masa pregnant? Tak ke nty akan ada problem kalau nk besalin normal? X jd sempit or lambat bukaan ke nty?sy pon curious je, xtahu pon, kalau ada yg tahu blh tlg explained yer😂

seeloknya jgn minum kandungan gula tinggi jugak tu.. nanti kena kencing manis pula masa megandung ni..

pregnant mana boleh minum tu .. kau nak suruh nanti bila bersalin laluan tu sempit apa ..

kalau boleh hold dulu. lepas tempoh menyusu boleh start balik

kalau bole kurangkan.kerana kandungan gula yg tinggi.

Bukan kafein ke tu..ke herba..minum air putih juga elok😁

2y ago

perl ada yg jenis kopi & ada yg xde kopi

x payah minum dulu la time pregnant ni.

ade campuran herba x dlm tu..or akar kayu

2y ago

Seelok2nya tk pyh mnum la...