21 minggu nak balik kampung

Boleh ke kalau 21 minggu mengandung nak balik kampung raya ni dari Selangor ke Kelantan? Ada apa apa tips tak untuk elak sakit pinggang?

2 Balas

Kena banyak berhenti & pastikan bekalan makanan minuman cukup walaupun puasa tu. Kan ada jalan yang susah nak jumpa stesen minyak atau kedai kedai tu. Jadi, kena beli stok makanan sihat yang mengenyangkan. Plastik muntah (kalau masih ada loya) dinasihatkan untuk bawa. Saya haritu tetiba je dia nak keluar. Mujur dekat dengan bandar dah masa tu. Boleh la berhenti dekat stesen minyak bersihkan pa semua. Huhu. Moga baik baik tu in shaa Allahh.

Saya ada dengar tips dari doktor. Make sure setiap 2 jam brenti kat tepi and keluar jalan jalan sikit sebab takut darah beku. Ibu mengandung mmg senang kena darah beku. Kaki kena selalu bergerak untuk darah mengalir. Selangor ke kelantan mmg lama sis so kena bwk bantal etc. jangan tahan kencing dalam kereta. Kena selalu brenti nanti kena kencing kotor. Buku pink jgn lupa bwk sis! Papepun take care! ❤️🥰