Daging burger yg dimasak sendiri tnpa minyak

Boleh ke ibu hamil makan daging burger bsama nasi sahaja? Ada kesan knp bayi ke? Mintak pndapat.. tq

2 Balas

Makan sekali sekala tk ada kesan. Tp klu makan terlalu kerap tu tk elok sbb daging burger dh ada perapan sendiri. Cumanya klu dh teringin sgt, makan je. Selagi tk makan terlalu kerap dan terlalu banyak, tk ada masalah kt badan. Ni doktor sendiri yg cakap tau. InsyaAllah tk ada kesan kt baby pun. Teruk la kalau semua makanan tk boleh makan masa mengandung ni, kan. Ikutkan makan nasi berlebihan pun salah 😊

makan tu jgn selalu