Air tebu boleh minum ke

Boleh ke eh minum air tebu ? Sekarang saya dah 7bln lebih . Teringin sangat . Lagi lagi time bulan puasa ni kan 😂😂

3 Balas

sama sis, suami saya pengemar tebu, tak bulan puasa dia beli, lgi2 puasa ni, lagi la dlm peti ada stok, lagi pun blkang rmh ada pokok tebu, mmg jiran proses bagi fresh2, hehe. Dari hari tu teringin, tapi takut2 nk minum, tapi nurse kata minum seteguk tak pa, smpai skrg takut jugakkk. hehe tapi teringin tu la, saya pun sma prut 7 bulan dahh. Sama macam nenas, suami saya kerja office ladang, so mmg ada ladang lain jual nenas mmg manis sdp, so setiap kali open order suami saya beli, mmg dia sorg je makan, kdg tngk terliur je dia makan, kwn2 ofis dia kata, boleh je makan, kndungan dah kuat,btapi saya takuttt2 jugakkk🤭.

Minum sikit tak apa. Cuma saya teringat pregnant anak pertama, saya teringin sgt minum air tebu, jadi saya beli lah. Dah week terakhir juga masatu. Saya minum stgh botol (sb dia jual dlm botol). Terlupa yg saya mmg xboleh sgt minum air tebu mmg akan batuk, terus saya kena batuk teruk. lepas 1/2 minggu tu saya bersalin (normal) & masih ada sisa batuk & ada selsema pula. Seksa btl pantang dlm keadaan batuk sampai anak pon kena selsema masa tu. Sian bby. Saja je ni nak cerita. Santai2 je. Nak jadikan cerita, itulah kali terakhir saya minum air tebu.

Boleh je jika tiada alahan . Minum sedikit dulu.. Tengok macamana