Naik pesawat

Boleh kah kita sebagai ibu hamil naik pesawat bila kandungan kita mencecah 36w?

4 Balas

Last naik kapal masa 2nd trimester, masuk 3rd trim blm prnh plk lagi2 yg dah nak dekat due tu 36w. So sy pn xpasti boleh naik ke x. Yg sy tahu nak naik kapal 3rd trim ni kena ada surat dari dr.. Tak tahu plk dri pihak kapal membolehkan atau tak.

Risiko kelahiran awal disebabkan gegaran masa nak boarding, so better elakkan.

If airasia sampai 34w je. Lebih tk boleh dh 😁 other airlines x sure

tak boleh sis.. sy tnya last pun 34w tapk kena ada surat dari dr