Beri cadangan

Boleh kaa dalam kandungan 7bulan keatas saya cabut gigi,

2 Balas

Boleh..tapi paling elok elakkan cabut..tggu Lps bsalin.tp klu x than,cabut je..cuma klu tgh sakit,xdpt cabut... semasa kandungan di trimester 2 boleh cabut, klu Trimester 1 dan 3 x digalakkan... Sy thu sbb sy keja di klinik gigi, Dr gigi yg bgtau.. Trimester 1, kandungan baru membentuk dan pembahagian sel² sedang blaku sbb tu x boleh, Trimester 3 , bila kita cemas, boleh lahir anak pramatang sbb tu x digalakkan...sy ingt nk cabut gigi bongsu, doktor ckp xpyh tggu Lps bsalin..biasa mngndung gigi mmg sakit sbb hormon kita berubah...

boleh je rasanya.. bawak buku pink skali mse pergi klinik gg tu.. tu pesan dkctor KK kt sy..