susu dutch lady

Boleh ka semasa awal kehamilan, minum susu ni?

susu dutch lady
45 Balas

Sy dulu masa hamil anak first start dia dah 4 bulan tu asek minum hl je...sehari 4 kotak..tapi bukan kotak kecik taw .kotak yg besar tu..ketagih sampai nak masuk LR pon sempat minum lagi..😂😂😂😂sampai angin nurse😂😂 Tapi skrg sy pregnant yg kedua,tak minat hl pulak..skrg minat dutch lady...tapi tak ketagih macam anak first la..yg ni satu kotak sehari pon dah okay😂 Awak minum susu yg awak suka je okay..😍

Masa pergi checkup hari tu, kalau family ada history kencing manis, nurse suruh elakkan minum susu ibu (anmum, enfamama) sebab kandungan gula tinggi. So dia sarankan minum susu2 kotak mcm dutchlady. Susu HL lagi elok sebab ada folic acid 😁

Awal2 sy minum anmum tp x sesuai, lps tu minum enfamama ok je. Skrg byk minum HL je, goodday dutch lady x minum dh sbb manis. HL bagus sbb die ade kndungan acid folid. Ape2 pon terserah pd tuan bdan selera lain2 hihi...

4y ago

dulu time xde penghuni susu HL paling tak suke.. skarang jd fav pulak 😂😂 sedap bau dia

boleh je , tp lagi elok amik.yg low fat , saya dr awal mengandung smpai skg da 8 bulan sye minom ducth lady low fat , tk pun HL ganti ganti 😂 . nk minom susu tepung tk masok hahaha

Saya minum susu ni tp yg low fat. Nurse kat kk and kat swasta cakap ok. Saya dri 2 months pregnant till now still drinking this everyday. 👌🏼❤️

boleh je.. sbb bini sy mnum susu ni sejak dia xssuai minum susu anmum. susu anmum xbgus gula tnggi.

Dulu sy minum low fat milk. Tapi nampak ketara yg sy kurus. Last2 sy minum anmum baru naik berat sikit.

Boleh je sis....tp klo.ade gdm better ambik yg low fat...pkar pmknn ckp klo ambik full cream t tggi gula

4y ago

Rse pd sy cm sme je...hihi..

Kalau boleh amek dutch lady high calcium yg lgi 1 tu! Tu elok, elok utuk ngan baby

Sya pun mnum susu ni.. Cme susu ni je yg sya boleh mnum