prrgnancy

Hi boleh ka mkn manggi hamik 27 week? Bahayakah ke?

20 Balas

Boleh tapi nak makan campur sekali dengan sayur, telur, ayam dll. Air rebusan maggi jangan guna untuk sup perasa, asingkan. Tak boleh kerap. Sekadar lepas rasa teringin tu.

blh makan..tp pastikan air rebusan tu buang..guna air yg baru..lpas tu perencah separuh je..makan sebulan sekali je..sbb risau nnti bagi kesan kpd baby dlm perut..

manggi xboleh..maggi je blh..hehehe🤪 mkn je la klu tliur..tp jgn kerap sgt..jgn bnyk sgt..biase la klu mknn yg x brkhasiat tu la yg sedap..beringat je la..😁

Sy pun tringat2 nk makan maggi smyang cheese tu. Mintak dgn hsband nk makan skali je. Boleh la makan. Hehe. Skali je pastu xley dh.

Boleh je. I ada mkn since early pregnancy lg. Tp xdigalakkn la. Dh tahu xhealthy kan. Tp kdg2 tu tringin. So, mkn je la. 😅

Makan sekali sekala je tak apa, klau boleh perencah megi guna separuh je sebab kandungan garam tinggi..

Boleh je. Sy akan makan bila suami buat bg kurangkan rasa bersalah haha. Tp buat2 rasa je.

saya makan je..perencah letak sikit je..suka megi goreng..buh sayur banyak2..

Sis klau bnyk snggt mkn lada tu nnti baby lahir merah kt bdan sian baby

Makan sekali sekala tk pe kot hehe kalau boleh elakkan