vitamin c 1000mg

Boleh dak ambik vitamin c masa mengandung sekarang ni dah 18week

vitamin c 1000mg
9 Balas

Tnya doc la sis...bukan tnya kat sini...kat sini pendapat lain2.....kalau bg sya ibu megandung d larang sma sekali mnum ni..sebab dos vitamin c ..sngat tinggi..sedang kan ibu mengandung ni..hnya perlu kan vitamin c 150mg sehari....so..kalau sis rasa was2 dengan pendapat sya lebi baik rujuk kepada doc..mereka lebi berpegalaman...😄 🤗

Alhamdulillah, skrg sy still amalkan mkn vitamin nie. Sgat bagus sbb dia mcm kuatkan kalsium tulang anak. In sha Allah. Tapi pape pun better tanya doktor sbb lain orang, lain antibody. Sy dpt ubat nie dari doktor pakar sy. Sy mmg tk minum air gas dari sebelum preggy lagi. Gas dia mmg kuat. Sebenarnya gas tue lah vitamin dia.

Better tanya doc dlu sis 😁😁 sbb keperluan ibu mgndung tak sama ikut bdan msg msg.. mcm sy doc bgthu kalau nk ambik vitamin tambahan boleh cuma dos kecil je.. dos sama bnyk mcm vitamin budak budak tu je.. sbb dh makan obimin yg kk bg tu..ckup lgkap..

Sy sblm pregnant mmg mkn vit ni.tapi sejak pregnant sy stop sbb bila minum ni terasa gas nye kuat.jd sy ganti dgn dianz vit.sbb anak² sy sblm ni pun sy mkn dianz

Doktor ckp boleh.. Stiap kli appt sy msti gtw sy amek supplyment ape....sy mkn yg vit.c 500mg tp sy ambil 2 tablet 1000mg.. Doktor ckp ok..xde mslh

Kna tanya dr.. Kalo consume byk sgt vit c tak elok utk org mngandung.. Nanti ada kesan lain pula..

sy ada beli ni tp blm makan lg sbb dh ada vit c yg doktor bg. bgs tnya doc dlu

Better consult doctor dulu. Penerimaan badan kita x sama.

Mintk pendpt doc vit c ni dos tinggi