37 weeks baby berat 3.4kg

Boleh bagi tips x nak cepatkan bukaan. Kena paksa baby keluar dah kalau x saya kena induce sebab big baby. Baby x chubby tapi jenis rangka besar. Risau kalau induce next week..

2 Balas

😢😢 saya pn sama sis.. ank 4 nak msk 5.. lain ank lain progress.. mggu dpn nk pick date utk induce 😭😭 So far dari xde progress, xde tanda, xde sakit.. da start ada contraction.. keluar jgk lendir2 tu stiap hari.. da nk msk 3minggu berusaha gigih sbb xnk induce n czer.. sy buat squat 50kali.. tp sikit2 Minum teh respberi Cangkung 5min Bound/golek2 atas bola yoga Siram perut bila contraction Jalan kaki 10min (atas tredmill) Dah segala mcm petua.. lg 2 hr sy nak g pac check laluan... hrp2 ada la progress bukaan/rahim da menipis ke.. Hrtu check 1cm. Rahim menebal lg.. so kena buat strecthing bg menipis, baru ada bukaan.

1y ago

https://www.facebook.com/nurul.nadzihah.5/videos/2832908700341046/?idorvanity=194035868073486&mibextid=S66gvF

sy 37week 3.2kg..risau kena induce☹️