Pecah ketuban 36 minggu tapi bukaan stuck 2cm dari semalam

Ada tips yang boleh bukaan cepat? Doctor bagi pilihan nk induce atau tunggu 37 minggu. Tapi dua2 ada risiko. Baby stress sebab kena paksa keluar, kalau tunggu 37 minggu baby kena jangkitan kuman. Ada tak ibu2 yg alami macam sye?#firstmom #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

sy bersalin 36 minggu jgk..doc xnak induce sbb tkut bb stress..Mase tu nak masuk 2 ari..bukaan stuck 5cm..tp ketuban x pecah.so sy mintak doc tlg buka kan jln.. alhamdulillah dlm 2 Kali bukaan ada progress n bersalin tnpa induce

7mo ago

x kena sis..

Cuba sis bukak youtube cari tips bersalin dari siti jamumall cuba ikut apa yg dia buat insyaallah kita cuba dan ikhtiar nak bagi cepat ada bukaan