Puasa

Boleh bagi tips utk puasa semasa hamil? 1st time pregnant dan skrg trimester ke2. Terima kasih ❤️

13 Balas

Sy 1st trimester (12 weeks), masa sblm puasa mmg discuss dgn husband nak cuba puasa tp first day ritu smpai tgh hari je dh x larat, bila berbuka ok skjp lps tu smpai mlm perut sakit smpai x blh berdiri tegak, solat tarawih pn terpaksa skip..depends pd bdn kita, ada org kuat & blh teruskan puasa, ada org sebaliknya.. Yg pntg kita kene cuba tp kalau x mampu jgn paksa diri okeh ❤