payudara keluar cecair

Boleh bagi tahu kenapa payudara keluar cecair...saya pregnant sekarang sdh 23weeks

9 Balas

Normal sis.. Sy dh 36weeks kerap sgt kluar tp xbnyk... Smpai dh mcm bau masam susu dh😆😆.. Adoii.. Sehari nk 3/4 kli mandi dn cci breast bg bersih 😄

Normal. Susu awal tu. Bestnya 23week dah ada susu. Akak dah 37week takde susu lagi. Tunggu anak keluar baru ada susu kot

4y ago

Biasa anak y sebelum ni dah bersalin baru ada susu. Alhamdulillah rezeki anak2. Harap tuk baby ni pun ada rezeki menyusu badan juga. Jimat belanga tak tahu beli susu fm

normal sis. bersih kan nipple slalu klu susu ada kluar jgn picit. simpan susu utk anak nti.. rezeki sis susu kluar awal.

3y ago

boleh simpan susu ke? lama tu nak tggu lahir..

Normal tu. Masa mandi urut and picit² sikit kasi dia lancar. Saya selalu buat dulu masa pregnant 1st baby 🤗

Normal sis. Tu namanya kolostrum. Jangan picit2. Tu bagus utk baby. Just bersihkan nipple guna kain lembab.

Sy 30w cecair kua jgk... Banyk jgk tp tk sllu kluar... Kdg bersihkn nipple tuh....

Ur breast tgh sediakn susu for ur baby la tu..sy dah klua msa 17w lg..

susu la tu sis.. sy hr tu wk19 dh ade.. perasan mase bersih2kan..

Normal.bersihkan nipple selalu.jgn gunakan sabun