Ziplock bag

Bole x gune seal bag plastik beli kt DIY ke utk simpan susu perahan? #firstmom

5 Balas

kalau boleh guna paket yg khas untuk simpan susu perahan sis.. first sbb paket tu dah sterile..bersih.. jenis plastik breastmilk ni pon xsama dgn plastik2 biasa. kalau plastik2 biasa ni kita xtau kilang dia buat mcm mana. tkut ada bhan2 yg boleh bg mudarat kalau kita trus isi susu dan direct msuk botol bg bby. kalau breastmilk punya paket ni mmg khas bersih. dorg kendalikan paket tu pun xboleh sebarang2 buat. dan semestinya melepasi tapisan2 dan syarat yg perlu untuk ksihatan