BMI

bmi anak xcantik., sbb ank cpt tggi.. cmne nk buat ye.,

5 Balas

sthu sy klau ank cpt tinggi tpi berat dy xsesuai dgn ketinggian bru d kira bmi xcntik sis . kne fikir cara nk tmbh bert ank sis suoye sesuai dgn tinggi dy tu .

5y ago

bby tinggi tu xd msala sbb ikot mak atau ayh yg tinggi . klau kt buku berat n tinggi bby kt bhagian putih je tu kira normal . tpi klau trlalu tinggi ank ringan brmksd dy kurus sgt . bkn sbb tnggi sgt .

Sama anak sy. Tgi ok tp berat kurang. BMI pn garis kuning. Tp misi xd ckp ape. Dia kata sikit je kurang.

5y ago

aah..nurse ckp pape. tp risau jgk kan.., nurse ckp jge berat je ..

anak 9 bulan

Anak umur berapa

Refer doc