sis

blh tak melakukan hubungan intim semasa kandungan 4 minggu...?

7 Balas

Kandungan baru 4 mggu? Maaflah puan, setahu saya waktu ni xsesuai utk bersama. Takut ada pendarahan ja. Sebab kandungan puan baru lagi. Saya dinasihatkan doktor supaya tidak bersama dgn suami walaupun kandungan saya dh masuk 7 mggu. Kata doktor, itu akan menyebabkan pintu rahim terbuka apabila bersama suami. Hubungan bersama dgn suami digalakkan apabila kandungan itu dah besar sedikit. Tapi bergantung pd tahap badan seseorang. Bila bersama tidak boleh terlalu ganas atau kasar. Sorry panjang komen saya.. Puan boleh rujuk pd doktor atau seseorang yg arif tentang ni

5y ago

mcm mana pula kalau bersama tapi buang luar ?

ahha haritu mula2 prngnt doc Ada cakap diawal kehamilan jgn besama dulu sbb masih baru.. tp ikut pada kekuatan bdn kita kalau nk bsama jugak jgn ganas2 LA hehe.. better hold dulu tggu da besar sikit baru rasa yakit nk bsama

Boleh je. Xada masalah. Kecuali kalau ada rasa sakit atau spotting.

4 mingu awal lgi. Sy pun tkut 5mingu. 3bulan lebih bru sy brsama.

4minggu awal lgi kandungan. Elakkan dlu

Tak digalakkan sis..

Bnykkan membaca.. Depend pada badan.. N tnye diri.. Syg x at kandungan tu..