Baby clothes diaper

Blh tak ajar macamana cara penggunaan cloth diaper? N cara2 penjagaan dia? Jimat tak guna cloth diaper ni?

Baby clothes diaper
3 Balas

Guna je mcm pasang pampers tape tu sis cuma ini guna butang. Ada byk butang kat situ utk adjust size bayi kita. Sy pn pernah guna ni.Jimat mmg jimat tp tu la kain lembut cuma panas. Kena cepat² tukar bila bayi kencing sbb nti bayi mudah kena ruam lampin. Klu rumah berairkon ok la kali tp klu yg ada kipas je cuaca pula panas..biasa naik ruam la bayi kita.. penjagaan mcm basuh pakaian bayi jg.. buka insert dlm tu dan basuh guna tangan or mesin basuh pn ok.

Terima kasih ya semua. Saya ada tengok dlm shopee saja. Saya nak tahu pengalaman ibu2 yg pernah guna benda ni.😅. Kalau ok blh la jgk saya cuba. Saya rasa utk baby menyusu badan boleh la guna. Kalau yg dah mula makan tu kena pakai diaper pakai buang saja😅.

Kalau larat nk cuci hari2 bole la pakai tu. Saya prnh cuba nk pkaikan tapi ank kerap berak dan lama2 jd xlarat da nk cuci CD tu sbb banyak lagi kje nk kna buat. So pkai pampers je lps pakai buang. Hbs cerita.