Waktu mandi dan tidur anak 4 bulan

Hi. Blh share tak waktu mandi dan waktu tidur anak korang yg umur 4 bulan. Hrp sudi bantu share . Sy firstmom ni☺️ #seriusnanya #bantusharing #firstbaby

7 Balas

bangun 7.30am-9.30am bergantung pada tido pukul brp, lepas bangun, susu then tummy time pastu mandi pukul 6 mandi, tido mlm antara 6.30pm-9.30. tido mlm total 12jam 13jam. susu (dream feed) 3-5jam sekali

ye btul mummy, max ank sy tidur 1.5 jam . klau lbih dari tu ssh dh nk tidur kn dia. kdg 40minit-1jam je dh mngtuk mngamok. btul2 nk tidur . tk sempat nk main dgn ank lama lama😅

mandi 2x.. pg kol 9.. ptg 5-6 ptg.. sye follow wake window.. x silap klu 4 bln, baby bjaga max 1.5 jam.. after that sye bg tdo..

Waktu tidur: Nap time 3x- 8am, 12pm, 3pm Bedtime - 7pm-7.30pm Morning wake up: 6am-6.30am Waktu mandi: - 7am - 6pm

Waktu mandi pagi jam 9 , mandi petang jam 6.45 , waktu tidur 7.30 malam

1y ago

Ni tdo awal tpi buat dia terjaga nk tdo tu bising mulutnya, nk sleep training jenis nangis buat orang fikir dia kena dera 😌

Biasa saya mandikan 2 kali je pagi dngn ptg

thanks mummy2 sudi share ❤️