Cirit birit + kurg selera makan

Hi, blh kongsi tips ade sesiapa yg hamil 9 minggu rasa mcm saya? Apa tips utk elakkan badan kurg air dan kurg nutrien. Patutkah makan ubat cirit birit? Selalu berlaku masa malam. #bantusharing #ingintahu #mommybuntu

2 Balas

Bila cirit lg akan kurang air, so kena kerapkan lagi minum air n makan buah buahan. Buah lain Kalau rasa boleh telan susu, ambil juga susu/yogurt. Kalau mmg tak tahan, tak salah ambil ubat cirit. Kalau kurang selera, pengalaman saya awal kehamilan banyak makan jambu batu, oren, apple, pisang kaki dan kurma. Buah lain pun ambil jugak la. Saya buat juga sendiri kentang lenyek. Susu/yogurt mmg tiap hari. Boleh la survive masa tak berselera tu dgn makan tu je. Tkde la gastric teruk

sama puan..saya pun 9minggu jgk MCM puan..badan pun kurang air..saya xleh minum air sejuk..xleh telan..kena minum air suam .air kencing pun keruh ..saya paksa jgn minum..kalau x td pg kena admit wad..buat sementara ni makan ape yg bleh masuk je puan saya..macam nasik ayam je hari²..makan buah epal..tu je yg bleh telan .yg lain MMG makan muntah ..darah pun kurang..low..saya amik zincofer.. Alhamdulillah..makan dan minum dalam kuantiti sikit tetapi kerap ye puan ..