Berkenaan dengan darah tinggi pada trimester pertama..selalu tinggi..paling tinggi 160/90

Bile da msuk trimester kedua.. Teknan da ok.. Bile da ok.. Doktor suruh mkn ubat drah tinggi pulak.. Saya pon xtau nk mkn ke x.. Sbb hri2 saya check tkanan darah saya.. Mostly cantik da.. Perlu ke saya makn jugak.. Klu xde drh tinggi.. Tp mkn ubat darah tinggi.. Ade efect x.. Sye konfius la..saya sekarang 15 minggu #ingintahu

1 Balas

Saya rasa sis kena tanya doktor sbb doktor yg suruh makan ubat tu. Kita sepatutnya tak boleh berhenti makan/mkn ubat tanpa nasihat doktor. Mungkin sis boleh rekodkan sendiri dlm buku hari2 kemudian tunjuk pd doktor ke kalau sis tak nak makan ubat. Saya tak tahu apa pdgn doktor sbb itu mmg bidang dia.

3y ago

Baik.. Nnti sye double confirm kn ngn dktor.. Sye cume xnk bergntung dengn ubt drh tinggi.. Tu yg sye jdi tkut nk amek